Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Forumul economic moldo-rus: Noi orizonturi de cooperare

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sputnik Moldova găzduiește Forumul Economic Moldo-Rus în format de videoconferință Chișinău - Moscova. La videoconferință participă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Marți, 28 august, ora 11:00, Centrul de presă Sputnik Moldova va găzdui Forumul Economic Moldo-Rus în format de videoconferință Chișinău — Moscova. La forum va participa Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate: agenda, programul, participanții și spicherii, dar și rezultatele scontate ale Forumului Economic Moldo-Rus 2018 (FEMR 2018). Participanții la videoconferință vor discuta și despre posibilitatea cooperării între companiile rusești și moldovenești în domeniul agriculturii, vinificației, turismului, industriei și altor sectoare economice.

„În 2017, fluxul net de investiții străine directe în economia Moldovei s-a ridicat la circa 200 de milioane de dolari SUA. FEMR 2018 ar putea da un impuls pentru un flux semnificativ de capital rusesc, crearea de societăți mixte și revenirea Rusiei pe poziția de lider în clasamentul investitorilor străini în Moldova. În același timp, dezvoltarea relațiilor economice poate servi drept suport pentru stabilirea relațiilor politice”, a declarat co-președintele comitetului de organizare „Business Rusia și MREF”, Andrei Nazarov.

Vor participa:

La Chișinău:

— Președintele Republicii Moldova, Igor DODON

— co-presedintele Organizatiei Obștești ruse "Delovaia Rossiia", Andrei NAZAROV.

La Moscova:

— reprezentantul special al președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris TITOV

— președintele organizației obștești din Rusia "Opora Rosii", Alexandr KALININ.

 

 

Fluxul de știri
0