Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Creștinii ortodocși marchează astăzi Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare religioasă cunoscută ca Sfânta Maria Mare. Sărbătoarea este precedată de două săptămâni de post aspru, despre care în credința populară se spune că este rupt din Postul Mare.
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

De Sântamarie, așa cum se numește sărbătoarea în popor, creștinii prăznuiesc adormirea și înălțarea la cer a Născătoarei de Dumnezeu. Potrivit Tradiției, înainte de adormirea sa, Sfânta Fecioară a ținut post, post pe care creștinii ortodocși îl respectă cu strictețe.

Postul Adormirii Maicii Domnului este singurul post dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Acest post este considerat mai ușor decât cel al Postului Paștelui, dar mai aspru decât al Nașterii Domnului și al Sfinților Apostoli, dezlegare la pește și vin făcându-se doar la sărbătoarea Schimbarea la Față (6/19 august).

Parohul bisericii din satul Cruglic, raionul Criuleni, Nicolae Ciobanu, îi îndeamnă pe oamenii de bună credință să meargă la biserică atât în perioada posturilor de peste an, cât și în fiecare Sfântă Duminică.

Totodată, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, în mai multe localități din țară este sărbătorit hramul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0