Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii din culise: Iată ce se va întâmpla la forumul economic moldo-rus

© Photo : Arhivă personalăVitalie Țurcanu
Vitalie Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de o anvergură internațională care va crea o platformă de discuții privind cooperarea economică și a mediului de afaceri dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
Detalii din culise: Iată ce se va întâmpla la forumul economic moldo-rus.

 

Secretarul Consiliului Economic pe lângă Președintele Republicii, Vitalie Țurcanu, a declarat pentru radio Sputnik Moldova că, pe lângă comunitățile oamenilor de afaceri, la for vor participa și comunitatea de experți și formatori de opinie.

Vitalie Țurcanu a precizat că în cadrul evenimentului se va discuta pe 7 paneluri: Moldova între est și vest, perspectivele complexului agroindustrial: oportunități și interese de cooperare, vinificație, dezvoltarea turismului, cooperarea în cadrul zonelor economice libere și un mediu urban confortabil.

Volumul schimburile comerciale dintre Rusia și Moldova au fost în 2017 de peste un miliard de dolari. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Federația Rusă se plasează pe locul doi printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 12,7% în comerțul total al Republicii.

Forumul Economic Moldo-Rus din septembrie 2018 ar putea da un impuls pentru un flux semnificativ de capital rusesc și revenirea Rusiei pe poziția de lider în clasamentul investitorilor străini în Moldova.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0