Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusia trebuie să devină o prioritate"

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Baltag
Alexandru Baltag - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova are relații economice tradiționale cu Federația Rusă, iar restabilirea acestora ar trebui să devină o prioritate. De această părere este președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag.
Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusă trebuie să devină o prioritate"

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Tot acolo, Alexandru Baltag a spus că agenții economici din Republica Moldova trebuie să se adapteze cerințelor pieții din Federația Rusă.

„Relațiile moldo-ruse la nivel economic eu cred că depășesc relațiile bilaterale pe care le avem. Noi trebuie să recunoaștem deja că și consumatorul din Federația Rusă dorește o altă calitate a produselor. Iar acest lucru a dus la o concurență mult mai acerbă a produselor moldovenești cu alte produse din alte țări", a afirmat Alexandru Baltag.

Invitatul emisiunii „Kilometrul 0", a mai afirmat că autoritățile trebuie să vadă restabilirea relațiilor cu Rusia, ca pe o prioritate.

„Restabilirea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, desigur că este o prioritate. Deoarece este o piață de circa 200 de milioane de oameni, dar aș spune că este și o zonă de tranzit destul de importantă pentru piața din Asia Centrală, dar și din Caucaz", a mai declarat Alexandru Baltag.

Menționăm că în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău urmează să se desfășoare Forumul Economic Moldo-Rus, la care  se vor întâlni oameni de afaceri din țara noastră, dar și din Federația Rusă. Cum vede Alexandru Baltag desfășurarea acestui eveniment, ascultați în materialul audio de mai sus. 

Autor: Vasile Dosca

 

Fluxul de știri
0