Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pilot de curse de 10 ani, Vladimir Codreanu – despre pasiunea pentru viteză și adrenalină

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Codreanu
Vladimir Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Codreanu este triplu vicecampion la autoslalom în Republica Moldova. Mai mult de zece ani el participă la diverse curse auto și se mândrește cu locurile de frunte câștigate la competiții.
Pilot de curse de 10 ani, Vladimir Codreanu – despre pasiunea pentru viteză și adrenalină

Pasionat de mașini și viteză, în anul 2017, Vladimir Codreanu a participat la Campionatul Național de Time Attack din România, unde a reușit să obțină locul trei.

"În anul 2013 am participat pentru prima dată la un concurs cu automobilul propriu, până atunci foloseam automobilul fratelui meu. În anul 2014-2016 am obținut cupa de vicecampion în cadrul curselor auto din Moldova. Cupa mea favorită rămâne a fi cea de la Campionatului Național de Time Attack din anul 2017, o competiție foarte importantă pentru mine", a relatat pilotul.

Vladimir Codreanu spune că, dacă se va depune interes și efort în acest domeniu, participanții din Moldova vor putea obține rezultate uimitoare în cadrul competițiilor auto.

"Totul depinde cum oamenii se vor încadra în dezvoltarea acestei discipline. Dacă să atragem persoane competente în acest domeniu atunci în cinci ani putem să evoluăm la concursurile internaționale, deși ieșirile peste hotare sunt și acum accesibile", a adăugat Vladimir Codreanu.

Cât de costisitor este un echipament de cea mai înaltă calitate care să treacă cerințele Federației Internaționale de Automobilism? Cât de mult depinde tipul de tracțiune a mașinii pentru a participa la o cursă și cum influențează aceasta? Aceste și alte informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0