Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expoziția "Art&Music Rush" – promovarea pentru pictorii începători din Moldova

© Sputnik / OsmatescoGabriela Buza și Chilari Maria Victoria
Gabriela Buza și Chilari Maria Victoria - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 18-19 august, în incinta unui centru comercial din Capitală, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a expoziției "Art&Music Rush", organizată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

 

Expoziția "Art&Music Rush" – promovarea pentru pictorii începători din Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentanta Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Chilari Maria Victoria și tânăra pictoriță Gabriela Buza au vorbit despre importanța organizării acestor evenimente pentru tinerii artiști.

"Prima ediție s-a desfășurat pe 7 iulie 2017 și a fost bazat pe activități de team-building. Astfel ne-am gândit să promovăm și în acest an tinerii artiști din Moldova și să îmbinăm toate genurile de artă într-un singur eveniment. În cadrul primei expoziții au participat aproximativ 15 tineri artiști, iar în acest an, au fost selectați cinci cei mai buni pictori începători", a precizat Chilari Maria Victoria, organizatoarea evenimentului.

Participanta Gabriela Buza, spune că tablourile expuse în cadrul expoziției reflectă momente din viața oamenilor care emoționează cu adevărat publicul.

"Aceste lucrări reușesc să bucure sufletul în orice moment, reprezintă cadouri de suflet unice și excepționale. La eveniment au fost prezentate picturi pe pânză, peisaje, grafică pointilism și colaj floristic. Cele mai speciale au fost colajele florale, făcute din piele și ceramică care au trezit curiozitatea publicului. Adulții însă, erau interesați mai mult de partea filosofică a picturilor", a menționat Gabriela Buza.

Mai multe informații despre expoziția "Art&Music Rush" aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

 

 

Fluxul de știri
0