Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost fixată data summitului Rusia – Turcia - Iran

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVizita lui Putin în Turcia
Vizita lui Putin în Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua în care va avea loc, la Teheran, întâlnirea liderilor Rusiei, Iranului și Turciei, este deja convenită pe canale diplomatice.

CHIȘINĂU, 25 aug — Sputnik. Data summitului liderilor Rusiei, Iranului și Turciei, care va avea loc la Teheran, va fi anunțată în viitorul apropiat, a anunțat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: ONU a interzis în secret unităților sale să restaureze economia siriană

Data întrevederii liderilor a fost stabilită, o vom anunțat în curând, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, organizate după o întrevedere cu omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu.

Vorbind despre agenda de discuții a summitului consacrat situației din Siria, Lavrov a declarat că "cel mai probabil va fi abordat tot complexul de probleme".

"Acum sunt soluționate problemele de deescaladare și noi am mai comentat situația din Idlib, care este una foarte complexă", a adăugat ministrul rus.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei, İbrahim Kalın, a anunțat că cel de-al treilea summit al președinților Rusiei, Turciei și Iranului axat pe problematica siriană a fost planificat pentru începutul lunii septembrie, urmând să se desfășoare la Teheran.

Fluxul de știri
0