Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Virusul mortal transmis de țânțari a provocat șase decese în România

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaКомар
Комар - Sputnik Moldova
Abonare
Trei dintre decese au fost înregistrate la București și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii din România de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din data de 2 mai 2018 și până în prezent, au fost înregistrate 56 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate șase decese.

Cazurile sunt din: Dolj —12, Iași-10, București —8, Olt și Teleorman câte 4, Galați și Ilfov câte 3, Brăila și Giurgiu câte 2, Bacău, Tulcea, Bihor, Botoșani, Vrancea, Covasna, Mehedinți și Satu Mare câte un caz.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Un virus mortal a făcut o primă victimă la hotarul cu Republica Moldova

”Cele șase decese au survenit la pacienți care prezentau co-morbidități. Trei dintre decese s-au înregistrat în București și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din România.

În fiecare an, în această perioadă în România se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de infecție cu virus West Nile, care în unele cazuri se soldează cu deces, mai ales la pacienții cu co-morbidități. Specialiștii consideră că sunt cazuri sporadice și nu e vorba de o epidemie, iar creșterea înregistrată este cauzată  de perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea tânțarilor.

Specialiștii  menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țântar. 

Fluxul de știri
0