Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării a avut o primă întrevedere cu noul ambasador al Rusiei în Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov
Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a vorbit cu ambasadorul rus despre mai multe evenimente comune moldo-ruse, planificate pentru această toamnă.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o primă întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

”Am purtat o discuție consistentă asupra întregului spectru de relații bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul economiei și cel energetic. Am abordat diferite aspecte ale politicii interne a Republicii Moldova, dar și starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean”, a scris președintele pe pagina sa de socializare. 

Șeful statului a vorbit cu ambasadorul rus despre un șir de evenimente comune moldo-ruse, planificate pentru această toamnă. Este vorba de Congresul Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chișinău pe 14-16 septembrie, cu participarea conducerii Dumei de Stat, reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse și activiștilor civici.

Ambasadorul agreat al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov și Secretarul General de Stat, Mihail Căpăţînă - Sputnik Moldova
Politică
Noul ambasador agreat al Rusiei în Republica Moldova a fost primit la MAEIE

De asemenea, în zilele de 20-22 septembrie, va avea loc Forumul economic moldo-rus, la care este preconizată participarea unui număr impunător de oameni de afaceri din Federația Rusă. Totodată, este planificată participarea șefului statului la summit-ul CSI, care va avea loc în orașul Dușanbe. 

În toamnă, este planificată vizita oficială a președintelui Igor Dodon în Federația Rusă. 

Tot pentru toamnă, este preconizează și vizita în Republica Moldova a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusiei, Kirill.

Fluxul de știri
0