Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Au fost descoperite noi semne ale unei catastrofe globale

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Topirea ghețarilor în Arctica, observată îndeaproape de climatologi, reprezintă unul dintre realele pericole pentru omenire asupra cărora atrag atenția cercetătorii. Supraviețuirea urșilor polari și a focilor este pusă în primejdie.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik, Doina Crainic. Climatologii au constatat pentru prima dată dispariția gheții vechi, de secole, în nordul Groenlandei, ceea ce pune în pericol supraviețuirea focilor arctice și a urșilor polari, informează portalul Science Alert, citat de Sputnik France.

Вид из космоса - Sputnik Moldova
Sinistru: Omenirea este în pericol - iată ce se va întâmpla peste câteva decenii

Datele obținute prin satelit arată că gheața, care acoperea altă dată o parte a Arcticii, a devenit mai fragilă și mai mobilă. La începutul lunii august, transportată de vânt, aceasta a părăsit coasta nordică a Groenlandei, fiind vizibilă acum suprafața mării în locurile pe care anterior le acoperea.

Această mobilitate se explică prin scăderea grosimii gheții arctice. Anterior, cercetătorii au estimat că gheața arctică va rămâne intactă pentru mai mulți ani, având o grosime cuprinsă între 4 și 20 de metri. Totuși, începutul verii și un august extrem de cald au contribuit la topirea masivă a gheții.

Aceste schimbări pun în pericol existența urșilor polari, care folosesc gheața pentru a vâna foci.

Fluxul de știri
0