Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi moldoveni au pus pe jar polițiștii din județul Galați: Iată ce au făcut în țara vecină

© Sputnik / Rodion ProcaJandarmi - Romania
Jandarmi - Romania - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția din România efectuează cercetări în privința a doi bărbați din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Doi moldoveni au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliția din județul Galați, Romania, după ce ar fi trecut fraudulos frontiera şi ar fi comis o tentativă de tâlhărie.

Pe data de 20 august, Secţia 1 de Poliţie din județul Galați, a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de un bărbat din municipiul Galaţi, scrie Agerpres.

Bărbatul a declarat că, în momentul în care a ajuns în faţa uşii apartamentului în care locuieşte, doi bărbați pe care nu-i cunoştea au ieșit din casă și care au fugit pe scara blocului, pulverizând spray iritant-lacrimogen în direcţia lui.

Cei doi suspecți au fost depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei. Poliţiştii au constatat că unul dintre ei a folosit un document de identitate contrafăcut pentru a se legitima.

Bărbaţii în vârstă de de 28 şi 29 ani, din Republica Moldova, ar fi pătruns în locuinţa victimei cu ajutorul unor chei potrivite şi când ar fi încercat să părăsească apartamentul, bănuiții ar fi fost surprinşi de proprietar. Pentru a-și asigura scăparea, indivizii şi ar fi folosit spray iritant-lacrimogen.

Cei doi moldoveni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

A urcat în taxi fără să bănuiască ceva, dar ceea ce a urmat a băgat-o în sperieți — Video>>>

Poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals în formă continuată, precum şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0