Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe partide din Moldova vor fi sancționate de CEC: Iată din ce cază

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe partide din Moldova vor primi amenzi pentru că nu au prezentat la timp rapoartele financiare.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Reprezentanții a 13 partide din Moldova vor fi sancționați de către Comisia Electorală Centrală pentru că nu au prezentat la timp rapoartele financiare.

Victor Mocanu - Sputnik Moldova
Răsturnare de situație: Ce partide se bucură de cea mai mare încredere

Este vorba de Partidul Mișcarea Social-Politică a Romilor din Republica Moldova, Partidul Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Partidul Ruso-Slavean din Moldova, Partidul Partidul Popular European din Moldova Partidul Conservator, Partidul Democrația Acasă, Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Frontul Salvării Moldovei, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei, Mișcarea Social-Politică Forța Nouă, Partidul Republican din Moldova, Partidul Politic Partidul Renaștere.

Potrivit CEC, rapoartele financiare pentru primul semestru al acestui an trebuiau prezentate până în data de 16 iulie. Potrivit datelor Agenției Serviciilor Publice, 46 de partide politice au avut obligația de a prezenta informațiile privind gestiunea financiară, dintre care 33 de formațiuni politice au prezentat rapoartele financiare în termen, iar cinci, peste termenul stabilit de legislație. Opt partide politice nu au prezentat rapoartele privind gestiunea financiară.

În urma constatărilor făcute, Comisia a inițiat procedura contravențională în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul partidelor care nu au respectat termenul legal.
Partidele care nu au prezentat rapoartele financiare la timp riscă amenzi de până la 15 mii de lei.

Fluxul de știri
0