Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Legendare: Cele mai frumoase plaje din Rusia - te lasă fără suflare

© Sputnik / Михаил МокрушинSoci
Soci - Sputnik Moldova
Abonare
Un portal național turistic rusesc a propus un top al celor mai curate, liniștite și frumoase plaje din Rusia.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Portalul național turistic Russia Travel a propus o listă a celor mai bune plaje din Rusia.

Primul în listă se află litoralul din apropierea localității Yantarnyi din regiunea Kaliningrad, prima plajă din Rusia care a obținut „Steagul Albastru" — premiul internațional, prin care se recunoaște faptul că aceasta corespunde tuturor standardelor de calitate și a curățeniei ecologice.

O postare distribuită de Zalivatskii_Aleksei (@zalivatskii_aleksei) pe Iun 13, 2018 at 8:10 PDT

Pe locul doi se află plajele din Tarkhankut, din partea de Vest a Crimeei, care este un loc ideal pentru divering, windsurfing și kitesurfing: apa este un cristalină, iar relieful subacvatic este de o frumusețe incredibilă și practic nu există furtuni. Unii compară aceste plaje cu cele din spoturile publicitare „Bounty", datorită nisipului alb ca zăpada.

Locul trei este ocupat de plaja din Golful Tikhaya („Liniștit") din Sahalin, care care a fost numit astfel de faimosului navigator rus Ivan Kruzenstern, care căuta un loc protejat de vânturi și taifunuri.

#красота❤️

O postare distribuită de natalia_shehina (@natalia_shekhina) pe Iul 1, 2018 at 2:19 PDT

De asemenea, în listă a fost inclusă și plaja din golful Lazurnaya din Primorye, numită de localnici în limba chineză — Shamora. Aici pot fi găsite stele de mare de diverse forme și culori și admirate peisaje orientale.

Plajele din localitatea Dzhemete, de lângă Anapa, în regiunea Krasnodar, a fost inclus și el în listă, drept unul din cele mai bune locuri de odihnă pentru copii. Localnicii afirmă că în componența nisipului alb ar intră și  fire de aur.

Un alt litoral al Mării Azov, din regiunea Krasnodar, a fost inclus în listă. Satul Dolzhanskaya din Dolgaya Split atrage amatorii unei odihne active, în special, amatorii de surfing, datorită unei roze a vânturilor deosebite.

Lista se încheie cu golful Tikhaya ("Liniștit"), din Crimeea, aflat în apropiere de Koktebel. Locul a fost numit datorită lanțurilor muntoase din jur, care protejează locul de furtuni puternice.

#тихаябухтакоктебель 😻

O postare distribuită de Ленусьен 🦊 (@leelavadee_) pe Aug 8, 2017 at 11:13 PDT

Fluxul de știri
0