Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă două instituții au renunțat la minivacanță: Care sunt acestea

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Două instituții au renunțat la minivacanța aprobată recent de Guvern și vor activa în regim obișnuit.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Încă două instituții din țară au anunțat că vor activa în timpul minivacanței din perioada 27 — 31 august. Este vorba de Serviciul Vamal și Serviciul Fiscal de Stat.

Reprezentanții Serviciului Vamal au anunțat printr-un comunicat de presă că toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi pe tot parcursul minivacanței din perioada 27 — 31 august.

Tot în acest interval, vor fi suplinite cu personal toate posturile vamale de frontieră pentru a gestiona eficient fluxurile de călători. În regim obișnuit de muncă vor funcționa și subdiviziunile din administrația Aparatului Central și cele din cadrul birourilor vamale.

"Este important ca cetățenii și agenții economici să continue să beneficieze de servicii de calitate și să nu admitem întreruperi în activitate. Solicit mobilizare maximă din partea întregului efectiv pentru a asigura buna funcționalitate în această perioadă. Toate formalitățile de control trebuie să decurgă operativ pentru ca oamenii să petreacă cât mai puțin timp în vamă.", a punctat Vitalie Vrabie.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Societate
Ce a decis guvernul în privința minivacanței din august a bugetarilor

Și reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat au publicat un comunicat de presă prin care anunță oamenii că instituția își va desfășura activitatea în mod ordinar. Astfel, direcțiile deservire fiscală, subdiviziunea responsabilă de eliberarea formularelor cu regim special și aparatul central al SFS vor activa potrivit programului obișnuit de la 8:00 până la 17:00, cu pauza de masă de la 12:00 până la 13:00.

Totodată, dat fiind faptul că termenul de prezentare a dărilor de seamă, 28 august 2018, survine în zi de odihnă, termenul de prezentare a acestora, potrivit prevederilor art.129 pct.8) din Codul fiscal, se transferă pentru data de 3 septembrie 2018.

Fluxul de știri
0