Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potop în mai multe localități din Moldova: Oameni disperați și gospodării distruse

© SputnikConsecințele ploii din 6 august 2017
Consecințele ploii din 6 august 2017 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în perioada 18-20 august, mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale cu grindină.  

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Alertă meteo: Sfârșit de vară cu temperaturi africane în Moldova

În urma precepitațiilor abundente au fost distruse mai multe porțiuni de drumuri  locale din raionul Cantemir. În satul Cania au fost distruse circa 5,2 km de drum, iar în satul Cârpești – 0,3 km. 

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri agricole și gospodării particulare. 

În UTA Gagauzia, satul Congazcicul de Jos au fost afectate circa 7 ha de legume, iar în orașul Vulcănești  — în jur de 23 ha de viță de vie. În satul Chișcăreni,  Sângerei, ploaia a afectat 1,2 ha de viță de vie. Tot în această localitate rafale de vânt au smuls și deteriorat circa 20 de foi de ardezie și 48 de metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișul a trei case de locuit. 

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate. 


Fluxul de știri
0