Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții de amploare: Un ONG, implicat în afaceri dubioase - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții - Imagine Simbol
Percheziții - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție au deconspirat activitatea infracțională a unei organizații necomerciale. Se pare că în afacere erau implicate și persoane publice.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Procurorii anticorupție au descins în ziua de 21 august la un cazinou din municipiul Chișinău.

26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер» - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții cu mascați: Iată de ce a fost reținut un interpret din Moldova - Video

Operațiunea a demarat încă săptămâna trecută. Oamenii legii au depistat săli de jocuri de noroc clandestine, care activau sub paravanul unei asociații obștești (ONG — organizație necomercială, independentă de autoritățile publice).

Procurorii au efectuat percheziții, inclusiv, în automobilele, la domiciliile și la două case de schimb valutar gestionate de un grup de persoane. Astfel, au fost reținuți și plasați în arest preventiv trei indivizi, după care a fost încătușat și capul grupării criminale.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, au fost depistate mese pentru jocul de cărți, cărți de joc, fise, precum și mijloace bănești rezultate din activitatea infracțională.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unei cauze penale pornite conform elementelor infracţiunii de corupere activă și practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, săvârșită de mai multe persoane, soldată cu obţinerea unui profit în proporţii deosebit de mari.

Grupul de persoane, contrar prevederilor legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, fără a fi creat și înregistrat o societate comercială, a organizat și practicat jocuri de noroc.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Cum reușesc inspectorii fiscali să agonisească averi de milioane – ne povestesc procurorii

Procurorii au constatat că activitatea infracțională a fost desfășurată sub paravanul unei asociații obștești înregistrate la Ministerul Justiției, cu sediul la Chișinău. Infractorii au arendat încăperi, în interiorul cărora era desfășurată activitatea unor cazinouri. Încăperile erau dotate cu mese pentru jocul de cărți, cărți de joc, fise și personal corespunzător.

Totodată, organizatorii activității ilegale încasau, în beneficiul său, câte cinci la sută din suma fiecărui câștig achitat jucătorilor. Oamenii legii examinează și ipoteza implicării unor persoane publice în afacere.

Mai mult decât atât, conform legislației ce reglementează organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, agentul economic care desfășoară o astfel de activitate trebuie să achite taxa pentru utilizarea licenței pentru fiecare an de valabilitate — 600 de mii de lei pentru fiecare masă de joc. Aceste acțiuni nu au fost întreprinse de gestionarii sălilor ilegale de jocuri, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat.

Fluxul de știri
0