Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iată unde pot apela moldovenii din Rusia, aflați în dificultate

© Sputnik / Miroslav RotariЕлена Твердохлеб
Елена Твердохлеб - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii aflați la muncă ori la studii în Federația Rusă, care au nevoie de ajutor, pot apela la "Autonomia Național-Culturală Federală a Moldovenilor" de la Moscova.
Iată unde pot apela moldovenii din Rusia aflați în dificultate

Președintele organizației de tineret din cadrul Autonomiei, Elena Tverdohleb a declarat în cadrul unui interviu pentru studioul de Radio Sputnik Moldova că moldovenii care se confruntă cu o problemă și au nevoie de asistență pot apela la "Autonomia Național-Culturală Federală a Moldovenilor" din Rusia. Specialiștii de acolo le oferă conaționalilor noștri suport informațional, asistență juridică, loc de trai pentru perioada în care un moldovean aflat în dificultate își rezolvă problema etc.

Mai mult decât atât, Elena Tverdohleb spune că și copii moldovenilor aflați la muncă în Federația Rusă au parte de mai multe proiecte educaționale și culturale. Ei învață gratuit limba română, pot asista la concertele organizate de "Autonomia Național-Culturală Federală a Moldovenilor", unde concertează interpreți originari din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0