Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Chiril Gaburici despre piața din Federația Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariChiril Gaburici
Chiril Gaburici - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost invitatul special al emisiunii ”Atitudini” de la Sputnik Moldova. În cadrul emisiunii, ministrul a vorbit despre importanța relațiilor dintre Federația Rusă și Republica Moldova.
Ce spune Chiril Gaburici despre piața din Federația Rusă

Federația Rusă este un partener economic extrem de important pentru Republica Moldova. Produsele moldoveneșți își găsesc loc pe piața rusească, care nu poate fi neglijată, iar oamenii de afaceri de la noi au deja experiență de colaborare cu Estul. Declarația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a fost invitatul special al emisiunii „Atitudini" de la Radio Sputnik Moldova.

„Federația Rusă este un jucător mare din punct de vedere economic și noi nu putem închide ochii la acest lucru. Federația Rusă este o piață importantă, noi nu o putem neglija, mai ales că avem o istorie în ceea ce privește colaborarea economică", a declarat Chiril Gaburici în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Potrivit lui Chiril Gaburici, chiar săptămâna trecută, doi reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii au mers la Moscova, pentru a identifica problemele pe care le întâmpină antreprenorii moldoveni. Totodată, cei doi atașați moldoveni vor avea misiunea de a identifica soluții în scopul eliminării barierelor comerciale existente.

„Chiar zilele trecute am avut o discuție cu antreprenorii care au tangențe cu piața din Federația Rusă. O zi mai târziu după această întrevedere, doi reprezentanți ai Ministerului Economiei au mers la Moscova în calitate de atașați economici, pentru a se documenta în ceea ce privește problemele pe care le întâmpină oamenii de afaceri de la noi, care colaborează cu Rusia", a precizat Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei spune că până și embargourile impuse de Rusia au avut un impact pozitiv asupra producătorului, dar și a produsului moldovenesc.

„Embargourile prin care am trecut, la fel, au fost o lecție pentru noi, deoarece mulți agenți economici și-au diversificat piața, au început să caute piețe noi. Totodată, și-au revăzut produsul. Respectiv, s-a investit în producere și în tehnologii", a declarat Chiril Gaburici.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0