Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost anunțate condițiile de acordare a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Au fost stabilite cerințele și criteriile de eligibilitate a solicitanților Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Executivul de la Chișinău a aprobat mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că acest document include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile formale care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Igor Dodon, despre dobândirea cetățeniei prin investiție - Video

„Au fost stabilite cerințele generale și criteriile de eligibilitate a solicitanților la Program, modul și condițiile de verificare a îndeplinirii acestora, inclusiv a bunei reputații economice și financiare, stabilirea numărului exact de acte/documente ce urmează a fi depuse de către solicitanți”, a explicat Gaburici.

Potrivit ministrului, implementarea proiectului nu necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare. Gaburici susține că aceste ajustării a cadrului normativ existent vor crea premisele necesare pentru asigurarea implementării cu succes a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova.

Fluxul de știri
0