Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce stare se află podurile din Chişinău: Iată ce spune Primăria

© Sputnik / Miroslav RotariМост на улице Михая Витязула
Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a făcut publice informații cu privire la podurile din municipiu. Iată în ce stare se află acestea.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. După prăbușirea viaductului din orașul italian Genova, cetățenii se întreabă cu îngrijorare în ce stare se află podurile din Moldova. În contextul acestor discuții, Primăria Capitalei a decis să informeze opinia publică "referitor la starea podurilor din municipiu".

Astfel, potrivit Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, în capitală sunt 20 de poduri.

1. Estacada din oraşul Sângera

Construită în anul 1978, este în stare bună atât tehnic, cât şi estetic. Necesită întreţinere de calitate şi reparaţii locale.

Sunt necesare următoarele lucrări: colmatarea fisurilor existente în asfalt și eparaţii locale a rosturilor de dilatare degradate.

2. Podul din str. Ismail

Construit în anul 1968, acest pod rutier cu suprastructura pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, se află în stare nesatisfăcătoare atât tehnic, cât şi estetic.

Necesită expertiză amplă. Vizual sunt prezente următoare defecte: grinzi din beton degradate, piloni din beton degradaţi, hidroizolare degradată, iar termenul de exploatare este expirat, rosturi de dilatare degradate.

3. Viaduct bd. Dacia (Botanica — Centru)

Construite între anii 1983 — 1988, toate trei poduri rutiere necesită întreţinere de calitate şi reparaţii locale.

Vizual sunt prezente următoare defecte și necesare lucrări de întreținere: reparaţii locale a rostulurilor de dilatare degradate, colmatarea fisurilor existente în asfalt, idroizolare degradată.

4. Podurile din bd. Grigore Vieru (Zona Circul din Chişinău)

Construite în anul 1961, aceste două poduri rutiere necesită expertiză amplă.

Vizual sunt prezente următoare defecte: un piloni din beton defect, hidroizolare degradată şi a expirat termenul de exploatare a acesteia (25 ani), rosturi de dilatare degradate.

5. Podul din str. Mihai Viteazul

Construit în anul 1967, acest pod rutier cu suprastructura pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat necesită expertiză amplă.

Vizual sunt prezente următoare defecte: grinzile din beton necesită reparaţii specifice, piloni din beton degradaţi, hidroizolare degradată — a expirat termenul de exploatare a acesteia (25 ani), rosturi de dilatare degradate.

6. Podurile din str. Gradina Botanică — str. Lunca Bâcului

Aceste trei poduri rutiere cu suprastructura pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat se află în stare satisfăcătoare. Necesită întreţinere de calitate şi reparaţii locale.

Vizual sunt prezente următoarele defecte și necesită lucrări de întreținere: hidroizolare degradată, rosturi de dilatare degradate, colmatarea fisurilor existente în asfalt.

Grav: După viaductul de la Genova, alte două poduri se pot prăbuși>>>

În prezent trei pasaje necesită expertiză amplă şi anume — podul din str. Ismail, podurile din bd. Grigore Vieru şi podul din str. Mihai Viteazul.

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile de resort vor prezenta un raport ce va conţine: descrierea stării tehnice a construcţiei, stabilirea ordinii de prioritate pentru lucrările de reparaţie, propuneri tehnice pentru lucrări de reparaţie.

Fluxul de știri
0