Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum este afectat mediul de afaceri de creșterea leului și scăderea monedei europene

© SputnikВиорел Гырбу
Виорел Гырбу - Sputnik Moldova
Abonare
Creșterea leului în raport cu moneda unică europeană nu este deloc în avantajul mediului de afaceri. Această declarație a fost făcută de expertul în economie, Viorel Gîrbu, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova.
Cum este afectat mediul de afaceri de creșterea leului și scăderea monedei europene

Expertul în economie, Viorel Gârbu, susține că pentru a avea o economie sănătoasă, în condițiile în care Republica Moldova este o țară în proces de dezvoltare, leul ar trebui să fie în descreștere, față de euro și dolar. Analistul are și o explicație la cele declarate.

„Dacă vrem să creștem, pentru o economie atât de mică precum este a Republicii Moldova, noi avem doar o singură șansă. Să exportăm cât mai mult. La noi, piața internă nu o să absoarbă și nici nu o să permită să creștem datorită efectului de scară. Noi dacă vrem să producem mult, calitativ și ieftin, trebuie să producem pentru export, iar pentru asta trebuie să avem o monedă subevaluată", a explicat Gîrbu.

 

Fluxul de știri
0