Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

A fost stabilit un nou termen pentru darea în folosință a drumului Chișinău-Ungheni

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Pașa
Iurie Pașa - Sputnik Moldova
Abonare
Drumul R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a intrat în reparație încă din anul 2014, iar până acum acestea nu au fost încheiate. Totul din cauza companiilor ce efectuează lucrările și care nu respectă termenele dar și condițiile contractului.
Un nou termen pentru drumul Chișinău-Ungheni - Iată când se vor termina reparațiile

Directorul-adjunct al Administrației de Stat a Drumurilor, Iurie Pașa, a declarat pentru Sputnik Moldova că cele două companii care se ocupă de reparația drumului republicat Chișinău-Ungheni-Sculeni au fost sancționate de nenumărate ori, dar chiar și așa nu-și îndeplinesc obligațiunile contractuale. Drumul renovat trebuia să fie dat în folosință în anul 2016. Antreprenorii au depășit data stabilită în contract, iar la ziua de astăzi au reușit să repare doar puțin mai mult de jumătate de traseu. 

”Nu se respectă graficul de execuție, ambele companii atât cea din Cehia, cât și din Azerbaidjan sunt penalizate. Plătesc zilnic de la trei până la cinci mii de euro penalitate. Dar ne aflăm în așa situație că la această etapă mergem cu penalități, dar prelungim aceste lucrări", a declarat Pașa.

Funcționarul a explicat și de ce statul nu reziliază contractul cu cele două companii.

„Rezilierea contractului nu întotdeauna ne poate aduce la rezultate mai bune. Este pierdere de timp. Mai mult, prețul inițial de efectuare a lucrărilor de reparație nu poate fi la fel cu cel actual", a menționat Pașa.

Companiile selectate pentru reparația șoselei au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare.

Fluxul de știri
0