Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii uluitoare în cazul perchezițiilor din această dimineață - Foto

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorii PCCOCS și ofițerii INI au stabilit că, în perioada 2016 - 2018, factorii de decizie ai mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit în sumă de peste 8 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii de investigații ai INI  au desfășurat astăzi 14 percheziții în cadrul unei cauze de spălare de bani și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Percheziții la 14 adrese - prejudicii de milioane

Astfel, în cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, procurorii PCCOCS și ofițerii INI au stabilit că, în perioada 2016 — 2018, factorii de decizie ai mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit în sumă de peste opt milioane de lei.

Potrivit circumstanțelor cazului, mai multe companii beneficiare, urmărind scopul eschivării de la plata impozitelor și obținerea banilor „cash" din activitatea desfășurată, se adresau la făptuitori, care dirijau activitatea a zeci de companii delicvente. Făptuitorii, perfectau facturi fiscale fictive în care indicau livrarea și comercializarea unor mărfuri care nu existau.

În schimbul acestor mărfuri inexistente, agentul economic beneficiar transfera bani pe contul întreprinderilor delicvente, care erau lichefiați (extrași) de către făptuitori și transmiși „cash" către beneficiari, cu reținerea unui anumit procent din tranzacție. 

Totodată, până la moment au fost reținute patru persoane care sunt bănuite de spălarea banilor în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la cinci la zece ani sau cu amendă în mărime de până la 800 de mii de lei și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani sau cu amendă în mărime de până la 40 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0