Genova: Românul aflat în comă a murit. Fratele - „Un șofer de TIR nu moare niciodată”

© Sputnik / Карло Альберто Алесси / Accesați arhiva multimediaPodul din Genova, prăbușit
Podul din Genova, prăbușit - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românul care iniţial fusese declarat mort, în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian, a decedat sâmbătă.

CHIȘINĂU, 19 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că românul rănit în urma prăbuşirii podului rutier Morandi de la Genova a murit.

"Cetăţeanul român rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi a încetat din viaţă în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici atât familiei, cât şi reprezentanţilor Consulatului General al României la Torino aflaţi la spital. Reprezentanţii echipei consulare sunt în contact cu familia cetăţeanului român şi acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile", precizează MAE într-un comunicat de presă.

Românul fusese internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova. 

Într-un mesaj pe Facebook, fratele lui Marian Roșca, românul decedat, a scris că nu îl v-a uita niciodată și a atașat o poză cu un TIR care urcă pe un drum spre cer, având un text  sfâșietor:

„Un șofer de TIR nu moare niciodată!… Doar pleacă în cursă și nu se mai întoarce niciodată!”.

O porțiune a podului Morandi din genova, de pe autostrada A10 s-a prăbușit pe 14 august. Peste 30 de vehicule au căzut de la o înălțime de zeci de metri, fiind confirmate peste 40 de decese.

Fluxul de știri
0