Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cincinnati: Simona Halep, calificată în finala turneului WTA, premii de milioane de dolari

© AP Photo / Alessandra TarantinoSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Moldova
Abonare
Simona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis WTA de la Cincinnati (Ohio), trecând în semifinale de belarusa Arina Sabalenka cu 6-3, 6-4.

CHIȘINĂU, 19 aug — Sputnik. Simona Halep a încheiat meciul într-o oră și 16 minute și s-a calificat în finala dotată cu premii totale de 2.874.299 dolari.

„Debutul meciului a fost unul destul de echilibrat, dar Simona Halep a făcut break-ul în al treilea ghem, fără a reuşi să îl consolideze. Halep s-a desprins apoi la 4-2, belarusa şi-a câştigat serviciul, dar apoi Halep a reuşit două ghemuri la rând şi a luat primul set cu 6-3. În actul secund, românca a câştigat contra serviciului la 2-1, dar Sabalenka a revenit şi a egalat, 3-3. Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, iar Halep a salvat trei mingi de break, după care a reuşit să smulgă victoria pe serviciul belarusei (6-4)”, transmite Agerpres.

Românca va juca în finală cu olandeza Kiki Bertens, care a trecut de cehoaica Petra Kvitova (28 ani, 6 WTA) cu 3-6, 6-4, 6-2.

Pentru Simona Halep, finala de la Cincinnati va fi a 33-a din carieră, până acum având 18 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei în 2016, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 a câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal.

Fluxul de știri
0