Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Până când valoarea monedei euro își va continua traiectoria în scădere

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Bucur
Sergiu Bucur - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima săptămână asistăm la o depreciere masivă a monedei europene în raport cu leul moldovenesc. Astfel, valoarea unei monede euro a ajuns să coste mai puțin de 19 lei.
Până când valoarea monedei euro își va continua traiectoria în scădere

Invitat în studiul Radio Sputnik Moldova, șeful-adjunct al Departamentului Piețe Financiare din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, Serghei Bucur, a relatat care sunt mișcările de pe piața valutară internă în privința prognozării evoluției cursului valutar.

"Banca Națională a Moldovei nu prognozează cursul valutar. Acesta se calculează în rezultatul unor modelări la nivel macro ce țin de politica monetară. Totul depinde în primul rând de paritatea euro către dolar, adică cum se va dezvolta situația în această direcție. După cum am observat, ea deja se reflectă pe piața internă", a explicat Serghei Bucur.

Potrivit lui Serghei Bucur, există multe agenții financiare, companii, bănci de investiție care fac prognozele evoluției cursului valutar.

"Conform prognozei Bloombergului, care îl calculează bazându-se pe un segment larg de specialiști, paritatea euro/dolar la sfârșitul anului ar trebui să atingă nivelul 1,18. Situația care se va reflecta asupra valorii leului moldovenesc, depinde de tendințele de dezvoltare manifestate pe piața financiară internațională", a mai adăugat Serghei Bucur.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0