Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, bogată în struguri: Iată câte tone vor fi strânse în acest an

© Sputnik / Sergei Veniavsky / Accesați arhiva multimediaВиноград
Виноград - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a obținut în acest an o recoltă mai mare de struguri în comparație cu anul precedent.

CHIȘINĂU, 18 aug — Sputnik. În acest an companiile vinicole şi gospodăriile ţărăneşti vor strânge până la 460 de mii de tone de struguri, cifra este mai mare cu 12 la sută decât în anul trecut.

Персики - Sputnik Moldova
Producătorii de piersici, în prag de faliment: Recoltă mare, vânzări - ioc
 Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, 290 de mii de tone vor fi folosite pentru producerea vinului. De pe podgorii vor mai fi strânse aproximativ 130 de mii de tone de struguri de masă.

De asemenea, de pe plantațiile noastre vor fi culese şi 40 de mii de tone de struguri din soiul "Isabella". Specialiştii Ministerului Agriculturii, într-un comunicat de presă, au venit cu recomandări către agricultori privind prețul strugurilor în acest an. Astfel, la o recoltă de opt tone la hectar de struguri de soiuri europene, kilogramul ar putea ajunge până la cinci lei.

La aceeași recoltă, un kilogram de struguri din soiul "Isabella" ar putea costa până la trei lei. În acest an viile din țara noastră au fost atacate de diferite boli, iar producătorii mari au cheltuit până la 37 de mii de lei pentru un hectar de viţă-de vie, iar viticultorii mai mici, până la 30 de mii de lei. În Moldova sunt 130 de mii de hectare de plantaţii vinicole.

Fluxul de știri
0