Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incredibil: Guvernul acestei țări interzice vânzarea caselor către străini

CC0 / Pxhere / Небоскреб "Sky Tower", Новая Зеландия, архивное фото
Небоскреб Sky Tower, Новая Зеландия, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru că s-au săturat să fie chiriași în propria țară, Guvernul din Noua Zeelandă interzice vânzarea caselor către străini.

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Guvernul Noii Zeelande a interzis vânzarea caselor către străini, spunând că cetăţenii ţării s-au săturat să fie „chiriaşi" în țara lor, informează The Guardian.

Potrivit reprezentantului ministerului de Finanţe din Noua Zeelandă, în urma aplicării restricției preţul imobilelor ar deveni mai accesibil pentru localnici, iar cererea va creşte.

”Credem că piața imobiliară din Noua Zeelandă ar trebui să fie controlată de cei din Noua Zeelandă, şi nu de cumpărători de peste mări. Este în interesul locuitorilor ţării care pun umărul la economia națională, plătesc taxele locale și au familiile aici. Nu credem că aceştia ar trebui să concureze cu oamenii mai bogați din străinătate", a spus reprezentantul ministerul de Finanţe, David Parker.

Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Cea mai dezvoltată țară din lume nu e liberală: Noua Zeelandă

Potrivit lui Parker, în ultimul trimestru economic străinii au procurat 10 la sută din numărul de case din regiunea Queenstown Lakes (unde co-fondatorul PayPal Peter Thiel deține o locuință de milioane de dolari) și 20% din numărul de casele din centrul orașului Auckland.

Doar un sfert dintre adulţii din Noua Zeelandă au o casă proprie, comparativ cu anul 1991 când jumătate dintre aceștia dețineau o casă. Totodată, în ultimii 5 ani a crescut numărul oamenilor străzii, mulţi cetăţeni fiind nevoiți să locuiască în maşini, garaje sau sub poduri.

Ce se întâmplă pe piaţa imobiliară din Moldova şi cine cumpără apartamentele în Capitală>>>

Un raport al publicaţiei The Economist a relevat faptul că Noua Zeelandă are cele mai mari preţuri la imobiliare din lume, cu scumpiri de 75% în regiunea Auckland, chiar dacă cererea a scăzut constant în ultimul timp.

Restricţia va fi valabilă pentru orice cei care nu este din Noua Zeelandă, Australia sau Singapore.

Fluxul de știri
0