Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un român a făcut praf un cartier în Marea Britanie: Iată ce l-a supărat

© Photo : Twitter / East Herts Rural PoliceUn constructor din în Huntfordshire
Un constructor din în Huntfordshire - Sputnik Moldova
Abonare
Înfuriat că nu a fost plătit pentru munca realizată, un român a făcut una cu pământul mai multe locuințe dintr-un cartier al unei localități din Marea Britanie, provocând daune de patru milioane de lire sterline.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Un român a distrus cu excavatorul un cartier de locuințe proaspăt construit, provocând un prejudiciu de peste patru milioane de lire sterline, din cauza unui conflict cu angajatorul.

Podul Westminster peste râul Tamisa - Sputnik Moldova
Societate
Cât câștigă moldovenii în Marea Britanie: mărturiile unui emigrant

Românul Daniel Neagu, în vârstă de 30 de ani, a distrus cinci case construite de compania McCarthy and Stone în localitatea Buntingford din comitatul Hertfordshire. Fiecare casă valora aproximativ 800 de mii de lire sterline.

Bărbatul a fost reținut sâmbătă de către Poliția din Hertfordshire, care a fost chemată la fața locului.

Românul a distrus clădirile construite după ce angajatorii au refuzat să-l plătească pentru munca efectuată.  

"Când a venit poliția, el a declarat că a făcut-o pentru că nu a fost plătit. Era foarte calm", a declarat pentru publicația Metro Elaine Francois, de 61 de ani, care a chemat poliția. Aceasta a mai adăugat că acum cartierul arată "de parcă ar fi fost lovit de o bombă sau un cutremur puternic".

"Când a ieșit din excavator m-am gândit: "Minunat, s-a oprit". Dar s-a întors să continue. Părea fericit", a declarat, William Griffiths, de 67 de ani, un alt bătrân care locuiește în vecinătate.

"Când a venit poliția, nu a opus nicio rezistență", a mai adăugat el.

Neagu locuiește în Athelstone Road din Harrow, nord-vestul Londrei, nu era angajat direct al companiei McCarthy and Stone, ci al unei companii subcontractante, Fenton.

"Acum așteptăm un raport al inginerului structural, astfel încât să putem planifica lucrările necesare pentru a repara sau reconstrui aceste proprietăți", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei McCarthy and Stone.

Daniel Neagu urmează să fie audiat de Curtea St Albans Crown pe 10 septembrie.

Fluxul de știri
0