Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, invitat de lux la nunta ministrului de Externe al Austriei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVizita de lucru a președintelui rus, Vladimir Putin, în Austria
Vizita de lucru a președintelui rus, Vladimir Putin, în Austria - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a fost invitat la ceremonia nupțială a distinsei doamne care este șefa diplomației de la Viena, informează presa austriacă.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, este așteptat în calitate de oaspete de onoare la nunta ministrului Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, scrie ziarul Kronen Zeitung, cu referire la surse din mediul politic de la Viena.

Castelul Meseberg - Sputnik Moldova
Merkel îi dă întâlnire lui Putin: Iată unde se vor întâlni

În legătură cu posibila vizită a înaltului oaspete, forțele de ordine austriece, inclusiv unitățile speciale "Cobra", urmează să desfășoare pregătiri intense, scrie publciația. Potrivit acesteia, "Cobra" deja a avut discuții cu mirele și mireasa pe chestiuni de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a confirmat informația difuzată de presa austriacă.

"Da, va fi în trecere, în drumul de la Berlin", a declarat el.

Consilierul președintelui rus, Iuri Ușakov, a explicat că ministrul Kneissl l-a invitat pe Putin la nunta ei în timpul vizitei lui oficiale la Viena, în luna iunie.

"Vom trece pe la ei să-i felicităm", a spus Ușakov.

Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse>>>

Nunta va avea loc în această sâmbătă, într-o gospodărie vinicolă din sudul landului Stiria. Potrivit unui expert de securitate, care a discutat cu reporterul ziarului austriac, pe durata evenimentului vor fi activați și lunetiștii.  De asemenea, oaspetele urmează să fie însoțit din aeroportul Graz până la locul unde va avea loc festivitățile.

Fluxul de știri
0