Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova mai vrea o ambasadă: Declarația făcută de Tudor Ulianovschi

© Sputnik / Miroslav RotariТудор Ульяновски
Тудор Ульяновски - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova intenționează să-și deschidă o nouă ambasadă - Iată ce a declarat șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, la New Delhi.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Guvernul de la Chișinău intenționează să deschidă o ambasadă a Moldovei în India. Anunțul a fost făcut de șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită oficială la New Delhi.

Indian national flag - Sputnik Moldova
Politică
Niciun demnitar moldovean nu a mai făcut asta de 25 de ani

”După mai multe întrevederi şi discuţii pe care le-am avut pe parcursul vizitei în India, m-am convins că deschiderea ambasadei ţării noastre la New Delhi va permite intensificarea contactelor inter-instituționale şi aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica India, a căror potenţial urmează a fi valorificat pe deplin în perioada următoare, a declarat Ulianovschi în cadrul întrevederii cu omologul său indian Sushma Swaraj.

La rândul său, ministrul indian de Externe a salutat vizita șefului diplomației moldovenești și decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide o reprezentanță diplomatică a Republicii Moldova la New Delhi, subliniind că vor acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea acestui obiectiv.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a adresat omologului său indian felicitări cu ocazia marcării pe 15 august a Zilei Independenței Republicii India, adresându-i şi invitaţia de a efectua o vizită la Chișinău.

Fluxul de știri
0