Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grupare criminală periculoasă: Doi moldoveni, reținuți în Bulgaria - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Doi moldoveni care făceau parte dintr-o grupare criminală internațională periculoasă au fost reținuți în Bulgaria.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Doi cetățeni moldoveni au fost reținuți pe 13 iulie în Bulgaria. Aceștia făceau parte dintr-o grupare criminală internațională specializate în traficul de droguri în proporţii deosebit de mari.

”PCCOCS în comun cu INI și reprezentanții organelor de drept din Bulgaria au reușit să rețină două persoane din această grupare, ce au vârsta cuprinsă între 39 și 48 de ani, originari din Republica Moldova și Bulgaria”, anunță oamenii legii printr-un comunicat.

Membrii grupării au fost filați timp de opt luni, timp în care polițiștii au stabilit că afacerea ilegală le-ar fi adus traficanţilor un profit de circa 3 milioane de lei.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și Direcţia Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în colaborare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională "CCPI" și reprezentanții Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii "SELEC", Direcția Combaterea Crimei Organizate din Bulgaria, a fost identificat gruparea criminală organizată, formată din cetățeni ai Republicii Moldova și Bulgariei, care sunt implicați direct în creșterea, cultivarea, transportarea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul țărilor din cadrul Uniunii Europene.

În urma perchezițiilor, la unul dintre bărbați au fost depistate 14 kilograme de substanțe narcotice. Este vorba de canabis "Ghidropon", împachetate în cinci saci de polietilenă. Suspecții comercializau 1 kilogram de "Ghidropon" cu 3500 de euro, iar valoarea totală a drogurilor sechestrate este de aproximativ 1 milion de lei.

Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Societate
Uluitor: Iată ce făcea o grupare criminală internațională în Moldova

Totodată, în urma expedierii informației acumulate de PCCOCS și INI colegilor lor din Bulgaria, a fost demascată o fabrică clandestină de cultivare în cantități mari a substanțelor narcotice și anume plante de canabis "Ghidropon", în orașul Kicevo, fiind reținut și proprietarul imobilului în care era asamblată fabrica clandestină.

În prezent, suspecții sunt arestați pe un termen de 60 de zile, fiind bănuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de Cod Penal al Bulgariei. La fel, a fost sechestrat și automobilul unui suspect, de model "Mercedes", cu ajutorul căreia erau transportate substanțele narcotice.

În prezent, autoritățile din Moldova, în comun cu colegii din Bulgariei, întreprind măsuri speciale de investigații și procesual penale, în scopul acumulării probelor privind identificarea complicilor, dar și în scopul dezmembrării definitive a grupului criminal.

Fluxul de știri
0