Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Valentin Guțan, primarul care de trei decenii își dedică viața cetățenilor

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Guțan
Valentin Guțan - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul orașului Cricova, Valentin Guțan este unul dintre cei mai longevivi primari din Republica Moldova. El activează în fruntea administrației publice locale încă din anul 1987.
Valentin Guțan, edilul care de trei decenii își dedică viața cetățenilor

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, primarul orașului Cricova, Valentin Guțan, a povestit cum a reușit să reziste 31 de ani la cârma primăriei și ce calități pe care le posedă l-au ajutat să câștige încrederea oamenilor, trei decenii la rând.

"Realizez că 31 de ani de activitate pot fi asociați adesea cu o jumătate de viață omenească. Timpul trece foarte rapid și parcă mai ieri am venit la cârma primăriei. În acea perioadă erau multe probleme în Cricova. Populația nu era asigurată cu apă, nu era gaz, telefoane, energie termică, de drumuri nici nu vorbesc. Nu erau condiții pentru familiile nou formate, migrația era la un nivel foarte înalt. Încetul cu încetul am început să contribui la rezolvarea problemelor din teritoriu și mă simt împlinit când văd rodul muncii", a relatat primarul orașului Cricova.

Valentin Guțan și-a dedicat o jumătate din viață localității, iar fiecare zi o începe cu gândul la cei care îi trec pragul pentru a-și soluționa problemele. Primarul afirmă că pe parcursul anilor a câștigat încrederea cetățenilor și întotdeauna a încercat să-și respecte promisiunile.

"M-am străduit mereu să mă țin de cuvânt, iar dacă ceva eșua, nu mi-a fost frică să vin în fața cetățenilor. Am participat activ la diverse discuții cu localnicii pentru a soluționa problemele orașului. Fiecare mandat a fost un examen pentru mine. Încrederea oamenilor mă mobilizează și mă stimulează să depun o muncă asiduă în activitatea mea. Consider că rezultatele vorbesc de la sine", a menționat Valentin Guțan.

El afirmă că a fi primar este o responsabilitate mare în fața cetățenilor. Primarii trebuie să lucreze non-stop într-un regim de alertă pentru a soluționa problemele localnicilor. Cu toate acestea, Guțan spune că își mai dorește mandat la cârma localității.

"Nu-mi imaginez să mă trezesc dimineața și să nu știu ce se întâmplă în localitate. Dacă cetățenii din orașul Cricova vor găsi de cuviință că mai au nevoie de cunoștințele mele și experiența mea, atunci de ce nu", a punctat Valentin Guțan.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0