Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte zile de odihnă vor avea bugetarii în luna august: Ce a decis Guvernul

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaДевушки с мороженым
Девушки с мороженым - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de hotărâre cu privire la zilele de odihnă din luna august 2018 a fost propus pentru dezbateri publice de către Guvern. Cât va dura minivacanța bugetarilor.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre cu privire la zilele de odihnă din luna august 2018, solicitând ca toți cei interesați să vină cu propuneri și comentarii pe marginea acestuia.

Plajă - Sputnik Moldova
Pericolul ce îi paște pe bărbații care merg la mare: Iată ce le fac bulgăroaicele minore

Instituția de resort a pornit de la faptul că, potrivit prevederilor art. 111 alin.(1) din Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. Astfel, se consideră oportun ca zilele 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de sîmbătă, 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie 2018 să fie zile lucrătoare.

Propunerea de modificare a orarului de muncă se conformează prevederilor art.111 alin.(5) din Codul muncii, potrivit căruia, "Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare".

Pentru definitivarea proiectului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a solicitat expunerea de propuneri și comentarii pe marginea acestuia.

Fluxul de știri
0