Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Optăm pentru un vin din 2017 sau unul din 2015? Cât de importantă este vârsta vinului

© Sputnik / OsmatescoMihai Druță
Mihai Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Un vin tânăr sau unul matur? În care sticlă se găsește cea mai bună licoare.
Optăm pentru un vin din 2017 sau unul din 2015? Cât de importantă este vârsta vinului

V-ați întrebat vreodată care vin este mai bun, cel tânăr sau cel matur? Ei bine, președintele Asociației de Sommelieri din Republica Moldova, Mihai Druță, vine cu o explicație. Potrivit expertului, totul depinde de bucatele cu care vrem să combinăm băutura. Astfel, dacă avem pe masă bucate mai grele, optăm pentru un vin matur, în timp ce bucatele ușoare se combină perfect un cu vin tânăr, adică un vin produs în anul precedent.

„Noi suntem în anul 2018, respectiv, vinurile produse în 2017 sunt vinuri tinere. Aceste vinuri se servesc cu mâncăruri ușoare. Vinurile produse în anul 2015 sunt mai complexe decât cele din 2017 și sunt numite vinuri mature. Aceste vinuri se combină, de obicei, cu mâncăruri mai grele", spune Mihai Druță.

Expertul ne sugerează să evităm vinurile roze mature.

„Vinurile roze se servesc tinere, adică cele produse în 2017. Vinurile roze mai mature nu au prospețimea și acea aciditate plăcută", adaugă sommelierul.

Cum alegem un vin bun în funcție de sărbătoare, dar și cât de dezvoltată este arta consumului de vin în Republica Moldova, aflați în interviul integral.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0