Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Una dintre cele mai aglomerate străzi din Chișinău se închide

© Sputnik / Miroslav RotariMașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Pe strada care se închide sunt situate mai multe spitale de stat: Spitalul Clinic Republican, Dispensarul Cardiologic, Institutul Cardiologic, Centrul Republican de Diagnostică.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Una dintre cele mai aglomerate străzi din Chișinău – Nicolae Testemiţanu – se închide de astăzi, 15 august, pentru o perioadă de aproape 20 de zile. Este vorba despre tronsonul cuprins între străzile Vladimir Korolenco  și Constantin Vârnav. 

Motivul sistării circulației transportului pe această porțiune de drum este dictat de lucrările la rețelele de termoficare pe care le desfășoară SA ”Termoelectrica”. În zonă deja au fost instalate indicatoarele rutiere provizoriu, care indică limitarea accesului pe această porțiune de drum. 

Stradă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Pe o stradă din Capitală, traficul rutier va fi suspendat timp de o lună

Reprezentanții de la SA ”Termoelectrica” ne-au anunțat că lucrările propriu-zise la rețelele termice se vor desfășura pe parcursul a două zile, însă lucrările de restabilire a străzii vor dura mai mult timp. O dată exactă la care va fi restabilită circulația transportului pe acest tronson de drum nu a fost anunțată. Angajații de la ”Termoelectrica” nu au exclus că traficul va fi restabilit abia peste 20 de zile, adică la începutul lunii septembrie.

Desfășurarea lucrărilor pe această porțiune din strada N. Testemițanu va da peste cap circulația transportului de pasageri. Astfel, vor suferi modificări ale itinerarului linia de autobuz nr.9, liniile de microbuz 125, 190, 112 și 189. 

Traseul liniei de autobuz nr. 9 se modifică după cum urmează: 

Tur — de pe str. Grenoble pe str. Gh. Asachi, str. Pan Halippa, str. Ismail şi în continuare pe traseul stabilit;

Retur — pe de str. A. Mateevici pe str. Pan Halippa, şos. Hânceşti, str. Mioriţa, str. Grenoble şi în continuare pe traseul stabilit.

Traseul liniilor de microbuz nr. 125, nr. 189 şi nr. 190 se modifică după cum urmează: 

Tur — de pe str. N. Testemiţanu pe str. C. Vîrnav, str. Ion Casian-Suruceanu, str. Grenoble şi în continuare pe traseele stabilite.

Retur — pe acelaşi traseu.

Traseul liniei de microbuz nr. 112 se modifică după cum urmează:

Tur — de pe str. Grenoble pe str. Ion Casian-Suruceanu, str. C. Vîrnav şi în continuare pe traseul stabilit.

Retur — pe acelaşi traseu.

Pe strada Nicolae Testemiţanu, tronsonul cuprins între străzile Vladimir Korolenco  și Constantin Vârnav, sunt situate mai multe spitale de stat: Spitalul Clinic Republican, Dispensarul Cardiologic, Institutul Cardiologic, Centrul Republican de Diagnostică. 

Fluxul de știri
0