Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații de la Chișinău se apucă de vânzare, vor deschide un magazin în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariМузей парламента
Музей парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Un punct de comercializare a suvenirelor cu logoul Parlamentului Republicii Moldova va fi deschis în incinta forului legislativ.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Pentru promovarea instituției și a imaginii instituționale a Parlamentului Republicii Moldova, muzeul deschis în incinta forului legislativ va avea un punct de comercializare a suvenirelor cu logoul Legislativului. Modalitatea de activitate a acestui punct de comercializare urmează să fie stabilită de deputați. 

Парламент - Sputnik Moldova
Noul Parlament al Republicii Moldova își va începe activitatea cu disponibilizări masive

În muzeul Parlamentului vor fi expuse cadourile protocolare primite de deputați și funcționari. Preluarea în gestiune a exponatelor sau colecţiilor de bunuri se va face de către persoana responsabilă de activitatea muzeului pe baza unui act în care vor fi enumerate piesele și li se vor atribui numere de inventar. Persoana responsabilă va purta răspundere disciplinară, civilă, contravențională sau penală pentru vătămarea sau pierderea bunurilor expuse în muzeu.

Muzeul Parlamentului va colabora cu muzeele din țară, instituțiile culturale, de învățământ, neguvernamentale și misiunile diplomatice pentru realizarea unor proiecte și programe comune.

Muzeul Parlamentului a fost inaugurat la 23 mai 2017, de Ziua Legislativului. Printre exponatele ce se regăsesc, în prezent, în muzeu, sunt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor.

Fluxul de știri
0