Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pod prăbușit în Italia: Ministerul de Externe spune dacă sunt moldoveni printre victime

© Photo : Twitter / Polizia di StatoUn pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova
Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a precizat pentru Sputnik Moldova dacă au fost înregistrate victime din țara noastră în accidentul din Genova, Italia.

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Reprezentanții Ministerul de Externe al Republicii Moldova  s-a autosesizat în cazul prăbușirii podului în orașul Genova, Italia. Autoritățile țării noastre țin legătura cu cele din Italia pentru a interveni în cazul în care printre victimele accidentului se vor înregistra oamenii din țara noastră.

Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Un pod s-a prăbușit în Nordul Italiei, mai multe persoane și-au pierdut viața

Deocamdată autoritățile nu cunosc dacă printre victime sunt și moldoveni. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor externe Alex Roitman. Până la această oră, 11 persoane au fost găsite decedate. Potrivit presei italiene, autostrada construită în anii '60 era în curs de consolidare. 

Podul s-a prăbușit în apropiere de oraşul Genova. Acesta are o înălțime de aproximativ 100 de metri. Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Podul Morandi s-a prăbușit în jurul orei 12.00. Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, autostrada parcurge porțiuni lungi de viaducte și tuneluri. Podul este construit între anii 1963-1964.

Fluxul de știri
0