Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii din Genova sunt îngroziți: Podul se clătina de câteva zile

© REUTERS / Italian Firefighters Press OfficeUn pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova
Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Abonare
O moldoveancă stabilită în Genova, Italia, ne-a oferit mai multe detalii despre momentul în care s-a prăbușit podul.

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Moldovenii stabiliți în Genova, Italia, sunt îngroziți de teribilul accident care s-a produs astăzi. Cei care locuiesc în apropierea podului spun că acesta se clătina în ultimele zile și era suprasolicitat. 

„Podul se află într-o zonă industrială, la periferia orașului Genova. Treceam frecvent pe acolo, atunci când mergeam la hypermarket pentru a face cumpărături. Această veste ne-a bulversat pe toți. Unii zic că a fost un fulger, după care s-a auzit un zgomot foarte mare și s-a prăbușit. Plouă foarte puternic", a declarat pentru Sputnik Moldova Diana Dosca, moldoveancă stabilită de 12 ani în Italia.

Femeia mai spune că în Genova sunt stabiliți foarte mulți moldoveni, dar deocamdată autoritățile din oraș nu precizează dacă sunt sau nu moldoveni care au ajuns sub dărmături.

Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Un pod s-a prăbușit în Nordul Italiei, mai multe persoane și-au pierdut viața

"Șoferii din centrul comercial în care lucrez spun că podul se clătina ultimele zile atunci când treceau mașini pe el. Este foarte solicitat pentru că este pe autostradă, iar mulți îl folosesc pentru a traversa orașul. Probabil a fost într-o stare deplorabilă, fiind construit în urmă cu 51 de ani", a mai povestit femeia. 

Podul s-a prăbușit în apropiere de oraşul Genova. Acesta are o înălțime de aproximativ 100 de metri. Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială. Autoritățile au confirmat moartea a cel puțin 22 de persoane până în prezent.

Podul Morandi s-a prăbușit în jurul orei 12.00. Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, autostrada parcurge porțiuni lungi de viaducte și tuneluri. Podul este construit între anii 1963-1964.

Fluxul de știri
0