Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro, prăbușire totală: Ce se întâmplă pe piața valutară din Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТабло курса евро в витрине операционной кассы
Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Abonare
Cursul valutar stabilit de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de marți atestă prăbușirea în continuare a monedei europene.

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Rata de schimb stabilită pentru astăzi de Banca Națională a Moldovei atestă o iarăși o situație incertă pe piața valutară din țară — euro se prăbușește, iar dolarul se menține pe poziția de consolidare.

Серджиу Чокля, Президент НБМ - Sputnik Moldova
Cioclea: Suspendarea asistenței macrofinanciare nu va avea efecte majore pe piața valutară

Potrivit regulatorului, moneda europeană a cedat în fața leului moldovenesc 11 bani, comparativ cu ziua de luni, și va costa 18,7943de lei. De la începutul acestei luni, euro s-a depreciat în raport cu moneda națională cu peste trei procente.

Dolarul continuă însă să se consolideze, deși cu oarecare "timiditate". Marți, moneda americană s-a scumpit cu trei bani, și a ajuns la valoarea de 16,5159 de lei. De la începutul lunii august, dolarul a cedat aproximativ 0,3%.

Și hrivna ucraineană s-a consolidat ușor — până la 0,6041 de lei. Iar leul românesc și rubla rusească s-au ieftinit până la 4,0337 de lei și respectiv 0,2423 de lei.

Fluxul de știri
0