Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse

© SputnikPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce crede politologul Pavel Midrigan despre acuzațiile Marii Britanii la adresa Federației Ruse.
Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse

Relațiile tensionate dintre Marea Britanie și Federația Rusă sunt alimentate de gelozia Londrei, care nu se poate împăca cu gândul că Moscova câștigă tot mai multă influență în Europa și în Lume. Declarația aparține decanului Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere", Pavel Midrigan, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

„Între Marea Britanie și Federația Rusă este o concurență de ani și ani, iar creșterea influenței Rusiei în Europa și în lumea este deranjantă pentru Marea Britanie. Întâlnirea Putin-Trump, dar și alte întrevederi la nivel înalt sunt deranjate. Asta o face pe Marea Britanie să fie geloasă, mai ales că Londra a vrut dintotdeauna să se impună în fața Rusiei", spune decanul Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere", Pavel Midrigan.

Politologul spune că acuzațiile Marii Britanii privind posibila implicare a Moscovei în campania lui Arron Banks pentru Brexit sunt nefondate.

„Acuzațiile Marii Britanii la adresa Federației Ruse privind implicarea acesteia în Brexit sunt foarte ieftine, la fel cum s-a întâmplat în cazul Skripal. Marea Britanie s-a făcut de râs, dar acesta este stilul lor", adaugă Pavel Midrigan.

Amintim că Londra a anunțat că Agenţia Naţională pentru Combaterea Infracţionalităţii (NCA) din Marea Britanie a inițiat o achetă privind posibila implicare a Rusiei în finanțarea campaniei lui Arron Banks pentru Brexit.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0