Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Începe Postul Sfintei Marii: De ce și cum postim - explicația unui preot ortodox

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii, reprezintă unul dintre cele mai importante posturi pe care creștinii ortodocși trebuie să le țină de-a lungul anului bisericesc. Acesta începe pe data de 14 august și se va încheia pe data de 28 august.
Astăzi începe postul Adormirii Maicii Domnului

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, parohul bisericii din satul Cruglic, raionul Criuleni, Nicolae Ciobanu, a explicat de ce și cum trebuie să ținem Postul Adormirii Maicii Domnului și semnificația acestuia pentru creștinii ortodocși.

"În data de 14 august, biserica ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici șapte frați Macavei, care au avut o moarte martirică pentru mărturisirea credinței în Iisus Hristos. Totodată, în această zi se marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului. Acesta este unul dintre cele patru posturi mari de peste an. Postului Adormirii Maicii Domnului durează doar 14 zile, însă este unul strict și aspru", a precizat preotul Nicolae Ciobanu.

Potrivit preotului, Postul Adormirii Maicii Domnului este singurul post dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Enoriașii se pregătesc prin pocăință, mărturisirea păcatelor și Sfânta Împărtășanie pentru cele două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

"Doar o singură zi din acest post este cu dezlegare la pește, pe 19 august, când se prăznuiește Schimbarea la față a Domnului Isus Hristos. Această sărbătoare amintește de minunea care a avut loc pe muntele Taborului, unde Hristos își descoperă dumnezeirea Sa prin natura umană pe care a asumat-o", a explicat parohul bisericii din satul Cruglic, Nicolae Ciobanu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0