Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum e să fii stângaci într-o lume plină de prejudecăți

© Sputnik / Miroslav RotariAngel Olarașu
Angel Olarașu - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Internațională a Stângacilor se celebrează anual pe 13 august. Această zi este marcată cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.
Ziua internațională a stângacilor, sărbătorită pe 13 august

Angel Olărașu spune că în prezent persoanele care scriu cu mâna stângă nu mai sunt privite straniu sau cu suspiciune de către oamenii din jur. Dimpotrivă, opoziția dreptaci-stângaci pare a fi o calitate pe care lumea nu o mai percepe drept un criteriu de discriminare.

"Toate activitățile zilnice le fac cu ajutorul mâinii stângi. Unicul lucru la care nu folosesc mâna stânga este scrisul. De la o vârstă fragedă atât părinții, cât și profesorii au insistat să scriu cu mâna dreapta. Probabil, din acest motiv am un scris urât", a ironizat Angel Olărașu.

Tânărul menționează că persoanele stângace sunt mai creative, artistice și visătoare. Cu toate acestea, Angel Olărașu a ales să obțină studii superioare la specialitatea "Marketing și logistică".

"Am aplicat la această specialitate pentru că se bazează pe activități logice și formează o gândire complexă, coerentă și critică. Fiind pasionat mai mult de sport am observat că mulți dintre sportivii de performanță sunt persoane a căror mână dominantă este cea stângă. Totodată, o mare parte a timpului mi-l ocup citind sau jucându-mă șah", a punctat Angel Olărașu.

Amintim că, în anul 1990 s-a constituit Clubul Stângacilor cu scopul de a menține o legătură între stângacii din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile și cerințele acestora. În anul 1992, Clubul Stângacilor a inițiat marcarea Zilei internaționale a stângacilor pentru a crește gradul de conștientizare publică asupra avantajelor și dezavantajelor de a fi stângaci.

Printre cele mai cunoscute personalități stângace se regăsesc: Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Wolfgang Amadeus Mozart, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Phil Collins, Paul McCartney, Hugh Jackman, Demi Moore, Morgan Freeman, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Bill Gates, Oprah Winfrey, Bill Clinton și Barack Obama.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0