Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: O tabără de vară, camuflată într-un subsol din Chișinău

© Sputnik / Раду ПрокаДетская площадка
Детская площадка - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii din Chișinău au descoperit o tabără de vară pentru copii, care activa într-un subsol.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au descoperit o tabără clandestină pentru copiii de la 4 la 16 ani. Tabăra, care era amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Râşcani, a fost închisă. 

Poliţiştii au constatat că tabăra activa cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare. La fel, produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare de la diferite chioscuri stradale.

În calitate de educatori erau angajați doi adolescenți de 18 şi respectiv de 16 ani. Aceștia nu avea pregătirea necesară și nici nu erau angajați în baza unor contracte de muncă.

Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile în care copii îşi petreceau timpul nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. De asemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

Fluxul de știri
0