Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Groază în Capitală: Iată ce face cu oamenii gruparea criminală „Kitaeţ"

© Sputnik / Вадим Жернов / Accesați arhiva multimediaЗадержанный
Задержанный - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Chișinău a fost dus într-un parc și bătut, fiind obligat să dea bani pentru „obșeac"-ul grupării.

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală în privința unui grup criminal organizat învinuit de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și jaf cu pătrundere în locuință.

PCCOCS și ofițerii INI au reținut anterior trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 38 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ", după ce aceștia au șantajat și jefuit o familie din Capitală.

accident Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Automobil în coliziune directă cu un tren: iată ce s-a ales din pasageri

În urma investigațiilor s-a stabilit că, în luna iunie 2018, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Sub un pretext inventat, aceștia i-au creat o datorie artificială și l-au deposedat astfel de mijloace financiare în suma de 2 000 euro.

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din capitală unde, aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac" a organizației criminale „Kitaeț".

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii și a acțiunilor de urmărire penală, pe 17 iulie 2018, după primirea unei tranșe din suma de bani extorcată, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori și ofițeri.

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, la unul dintre ei a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis.

La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor.

Persoanele reținute au fost judecate anterior pentru mai multe infracțiuni, două dintre fiind eliberate recent din detenție înainte de termen.

În cazul în care instanța de judecată v-a stabili vinovăția suspecților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Fluxul de știri
0