Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan spune „adio” SUA: nu vom cooperare cu cei care susțin teroriștii

© REUTERS / Wolfgang Rattay Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia nu va colabora cu o țară care susține organizațiile teroriste, a declarat Recept Tayyip Erdogan, comentând relațiile tensionate cu SUA.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu intenționează să coopereze cu cei care susțin organizațiile teroriste, transmite agenția turcă Anadolu.

"Vom spune adio celor care sacrifică parteneriatul și alianța cu un popor de 81 de milioane de dragul colaborării cu o organizație teroriste", a declarat Erdogan comentând relațiile cu SUA.

Relațiile dintre SUA și Turcia s-au înrăutățit în ultimul timp, inclusiv în contextul cazului pastorului Andrew Brunson, reținut de autoritățile turce în anul 2016. Săptămâna trecută ministerul Finanțelor al SUA a introdus sancțiuni împotriva ministrului Justiției Turciei, Abdulhamit Gül, și ministrul Afacerilor Interne, Süleyman Soylu, pe care îi acuză de "încălcarea gravă a drepturilor omului".

Fluxul de știri
0