Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Un tren plin cu carburanți a deraiat din cauza mecanicului beat

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaЖелезнодорожный светофор
Железнодорожный светофор - Sputnik Moldova
Abonare
Un mecanic aflat în stare de ebrietate a provocat un accident teribil după ce a decis să meargă pe un pod aflat în reparație din județul Dolj, România.

BUCUREȘTI, 12 aug — Sputnik. Un tren care transporta produse petroliere a deraiat astăzi pe magistrala Caracal-Craiova, iar șase vagoane s-au răsturnat pe viaductul Cârcea din județul Dolj, transmite presa din România. 

Accident feroviar petrecut la ieşirea din localitatea Jibou spre Someş Odorhei - Sputnik Moldova
Accidente
Tragedie fără margini: Cinci tinere, spulberate de tren

Transportul a deraiat după ce viaductul pe care trecea s-a rupt. Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, afirmă că podul se afla în reparație și circulația pe el era interzisă. Trenul era încărcat cu biodiesel, iar șapte vagoane au căzut într-o râpă, alte două fiind în pericol să se prăbuşească.

Accidentul a fost cauzat de mecanicul trenului care se afla în stare de ebrietate. Pe numele acestuia se va întocmi un dosar penal pentru prezența la serviciul sub influența băuturilor alcoolice.

"A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dolj au precizat că nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de explozie.

Fluxul de știri
0