Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soluțiile Ministerului Agriculturii pentru problemele producătorilor de fructe

Abonare
Agricultorii din mai multe regiuni ale țării sunt estrem de nemulțumiți de piața de desfacere pe care le au și de posibilitățile de a-și comercializa recolta.

Seceta din această primăvară a dat peste cap planurile producătorilor de fructe din Moldova. Mai mulți pomicultori din raionul Căușeni au anunțat la începutul verii că vor tăia livezile de piersici. Și asta din cauza consițiilor climaterice, dar și din lipsa unei piețe sigure de comercializare a producției. Ei spun că înregistrează doar pierderi.

Cu ce probleme se confruntă producătorii de fructe din țara noastră, dar și ce soluții au reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, am aflat de la președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi, și de la șeful Direcția politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Șarban.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0