Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

București: Doi bărbați au fost reținuți pentru agresarea a doi jandarmi în Piața Victoriei

© REUTERS / Inquam Photos/Octav GaneaProteste la București
Proteste la București - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au fost reținute, sâmbătă noaptea, după ce polițiștii din București au dus la audieri șase persoane, suspecte că au comis infracțiuni cu violență asupra a doi jandarmi, vineri seara, în Piața Universității.

CHIȘINĂU, 12 aug — Sputnik. Doi bărbați au fost acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi, între care o femeie, care au fost prinşi şi bătuţi de un grup de persoane violente, ei fiind salvați de mai mulți manifestanți pașnici care au reușit să-i scoată dintre agresori, relatează evz.ro.

Jandarmeri în timpul protestelor la București. Arhivă - Sputnik Moldova
Opinie din Armata SUA despre acțiunile jandarmilor la București

Conform Poliţiei Capitalei (București), în urma audierilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 30 de ani, ambii din Bucureşti, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Cei doi urmează să fie duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, a transmis Poliţia Capitalei, duminică dimineaţă", a mai transmis Poliția Capitalei, conform Stirileprotv.

Diana Sarca purtător de cuvânt la Poliția Capitalei a declarat că șase persoane au fost conduse la audieri și că, anterior au mai fost aduse alte 13 persoane. "Se va da un comunicat în acest sens de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Alte informații nu putem oferi", a spus Diana Sarca.

Potrivit unor surse din interiorul Poliției București, dintre cei sașe suspecți principali, unul a fost prins în timp ce încerca să fugă din România, un altul a fost capturat de acasă iar un al treilea în timp ce venea la protestul de sâmbătă seara. Cei trei sunt suspecți că i-au bătut cu bestialitate pe cei doi jandarmi și că unul dintre ei ar fi furat pistolul angajatei Jandarmeriei Române.

Fluxul de știri
0