Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce își doresc bussinesmanii moldoveni?

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Chirtoca
Vasile Chirtoca - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai influeți oameni de afaceri din Republica Moldova Vasile Chirtoca susține că reintegrarea țării este cea mai mare problemă la ora actuală. Țara ratează investiții enorme. Marile companii ocolesc statul nostru din lipsă de siguranță.
Ce își doresc bussinesmanii moldoveni ?

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitatea pentru Radio Sputnik Moldova, Vasile Chirtoca a mai declarat că lipsa unui hotel cu renume care ar face parte dintr-o rețea globală denotă cât se poate de bine atitudinea agențior economici străini.

Omul de afaceri care a promovat mai multe inițiative pentru a îmbunătăți mediul de afaceri susține că actuala reformă fiscală este binevenită, dar insuficientă pentru a schimba radical lucrurile. "În Ungaria, spre exemplu, impozitul pe venit este de 9%, iar impozitele pe dividente sunt zero. Funcționarii de stat trebuie să aibă un dialog normal și trebuie să țină cont de propunerile făcute de oamenii de afaceri. De multe ori, nu suntem auziți", a coinchis Vasile Chirtoca.

Bussinesmanul este de părere că turismul moldovenesc se dezvoltă încet și foarte haotic. "Nu există un plan care să descrie unde să fie construit un hotel de cinci stele sau patru stele și ce alte ramuri trebuiesc dezvoltate ca ei să fie siguri că turiștii vor avea ce face timp de 7 zile", spune omul de afaceri.

Deasemenea el le-a mărturisit radioascultătorilor că își dorește să se retragă din afaceri și să se concentreze asupra unui proiect ecologic. "Este secret, dar pot să vă spun că în zona Țîpova vreau să dezvolt o localitate inedită pentru cei care vor să aibă un mod de viață sănătos. Poate vom încerca să construim două sau trei nave maritime de pe vremea lui Ștefan cel Mare, iar turiștii să fie plimbați până la Cetatea Soroca. Sunt doar câteva idei", a declarat Vasile Chirtoca.

Fluxul de știri
0